Het inloopspreekuur

Zomaar wat getallen. 50 jaar geleden werd mijn vader beëdigd als advocaat, ik zelf ben alweer 20 jaar advocaat. Samen dus goed voor 70 jaar juridische ervaring. En laat ik daarbij mijn kantoorgenoten niet vergeten. Ook zij hebben tientallen jaren ervaring als jurist en advocaat. Deze gebundelde ervaringen zijn te mooi om alleen maar tijdens kantooruren in te zetten. Soms is de dag niet lang genoeg om alle vragen te beantwoorden en daarom zijn wij 15 jaar geleden al begonnen met ons gratis inloopspreekuur

Eén avond in de maand zetten wij de deuren open voor alle vragen van juridische aard. Vóór de coronapandemie ging de deur letterlijk open en liepen er per avond soms wel 20 bezoekers de gang in. Sinds de coronamaatregelen spreken we met elkaar op afspraak en spreiden we de afspraken over de hele dag.

Omdat mensen vrijblijvend binnenkomen, weten wij van tevoren eigenlijk niet met welke rechtsvraag we te maken krijgen en dat maakt deze ontmoeting met de rechtzoekende zo interessant. We beantwoorden vragen vanuit onze jarenlange ervaring en als we het niet onmiddellijk weten, zoeken we het op of sturen we de rechtzoekende door naar een andere specialist.

Het inloopspreekuur is verrassend en het ligt ons nauw aan het hart. Soms is de vraag in oorsprong niet juridisch en kunnen wij helpen met een eenvoudige tip, goede raad of net even een zetje in een andere denkrichting. Soms heeft een vraag grote spoed, moet er de volgende dag meteen geschreven worden naar de rechtbank, gebeld met schuldeisers en andere advocaten. En soms kunnen we niets meer dan alleen maar luisteren.

Het is mogelijk dat er uit het inloopspreekuur vervolgwerkzaamheden komen die niet meer gratis kunnen worden verricht. Wij maken dan vervolgafspraken over de kosten, waarbij de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor gefinancierde rechtsbijstand, de zogeheten toevoeging of een vergoeding van de rechtsbijstandsverzekeraar wordt besproken.

Voor vragen naar aanleiding van deze berichten en/of om een afspraak te maken op ons inloopspreekuur kan men altijd telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 0186-643030.

Op deze plek zullen wij de komende periode blogs gaan plaatsen van verhalen die wij interessant vinden om met u te delen, juridische kwesties die ons in de afgelopen jaren bezighielden in aanvulling op ons inloopspreekuur en de informatie die wij daar verstrekken.

Coreline Schep