Logo Schep advocaten

Kantoor van Schep advocaten mediation bij echtscheiding

Mediation

U en uw partner kiezen voor een scheidingsmediator. In dat geval tracht u met elkaar in een aantal gesprekken tot overeenstemming te komen over alles wat er voor de scheiding moet worden geregeld. De mediator begeleidt u daarbij op zowel juridisch als op relationeel en emotioneel gebied. Bij dit laatste moet u denken aan het op gang brengen van het verwerkingsproces en een nieuwe wijze om met elkaar te communiceren. De scheidingsmediator houdt, als neutrale derde, de belangen van beide partijen in het oog. Het resultaat van mediation is meestal bevredigender dan de beslissing van de rechter. Beide partijen zijn het immers met elkaar eens.

Bij echtscheiding

Mevrouw mr C.N.M. Schep is een ervaren en gecertificeerde scheidingsmediator. In een aantal mediationsessies kan zij u begeleiden bij het opstellen van een regeling voor uw (echt)scheiding waar u beiden achter staat. Samen met mevrouw mr Schep maakt u afspraken over bijvoorbeeld het ouderschapsplan, de zorgregeling met de kinderen, alimentatie en de verdeling van vermogen en bezittingen. Zo voorkomt u dat u ieder met een eigen advocaat voor de rechter moet verschijnen. Dit scheelt tijd en geld.

Sommige rechtsbijstandverzekeringen vergoeden mediation bij echtscheiding en verbreking samenleving. Eventueel kan mevrouw mr Schep uw polisvoorwaarden op dit punt controleren.

c.n.m.schep@schep-advocaten.nl